Veelgestelde vragen

Kan ik als particulier een kroon laten maken bij D2A?

Ja dat kan, u hebt daarvoor de medewerking nodig van uw tandarts of een tandarts. U kunt met hem of haar overleggen dat u uw kroon bij D2A wilt laten maken. De definitieve opdracht verloopt altijd via de tandarts alleen hij of zij kan, samen met u, bepalen wat in uw geval de beste tandheelkundige behandeling is.

Moet mijn tandarts hieraan meewerken?

Nee, uw tandarts hoeft hier niet aan mee te werken. Onze ervaring is echter dat bijna alle tandartsen hieraan meewerken.

Hoe gaat dit in zijn werking?

Op uw eerste behandelafspraak beslijpt de tandarts het element(en) waarop de kroonvoorziening gepland is. De tandarts maakt vervolgens een afdruk of een mondscan van uw tanden en stuurt deze naar D2A. Binnen de afgesproken tijd vervaardigd D2A het werkstuk en bezorgd dit bij uw tandarts, op uw tweede behandelafspraak kan het werkstuk dan geplaatst worden. 

Hoe voldoe ik de rekening?

U kunt de rekening zelf voldoen bij D2A. Op verzoek stuurt D2A u een factuur met een betaalverzoek. De rekening dient voldaan te zijn voordat D2A aan het werkstuk begint.

In overleg met uw tandarts kan de rekening van D2A ook onderdeel zijn van uw tandartsrekening, u betaald deze dus dan in het totaalbedrag bij de tandarts.

Kan ik als tandarts alleen bestellen via de webshop?

Nee, u kunt ook het direct orderformulier invullen. Dit kan heel simpel en binnen enkele seconden, het direct orderformulier biedt allerlei opties maar u kunt deze ook overslaan.

Bestellen via de webshop biedt als voordeel dat u precies kunt aangeven hoe en waarvan  het werkstuk gemaakt moet worden, zo weet u dan ook meteen wat de totaalprijs zal zijn. Met het besteloverzicht weet u als tandarts en wij van D2A exact wat u besteld hebt en wat er dus vervaardigd moet worden.

Hoe verstuur ik mijn intra orale mondscan?

U dient hiervoor eenmalig het desbetreffende contactformulier in te vullen en op te sturen, D2A stuurt u dan per e-mail alle contactgegevens en een handleiding voor het versturen van de mondscan. Dit neemt enkele seconden van uw tijd in beslag.

Ik werk nog niet met een mondscan, wat moet ik doen?

Bij het versturen van een order via de webshop of direct orderformulier kunt u aangeven dat er afdrukken zijn gemaakt, dit dient u eenmalig te doen. D2A regelt vervolgens het ophalen aan het einde van de dag, wilt u dit op een ander tijdstip of andere manier dan kunt u dat in de order aangeven. Wilt u liever telefonisch contact, dan verheugen wij ons op uw telefoontje.

Werkt u nog niet met een mondscanner, maar wilt u dat?

D2A heeft een ruime ervaring met het verwerken van de digitale workflow en kan u begeleiden, adviseren en assisteren wanneer u begint met het intra orale scannen

Zit er garantie op het werk?

Ja, als tandarts en patiënt hebt u recht op 5 jaar garantie op het door D2A gemaakte werk. Kijk voor uitgebreide informatie op algemene voorwaarden pagina op deze website.